3. div: Vetle: - Skikkelig stolt av spillerne i dag!

Trener Vetle Nerem var full av lovord om spillerne etter kampen mot Brumunddal, der LKFK sikret andreplassen i 3. divisjon med 2-1 i en tett og jevn kamp. Dette var en skikkelig lagseier og Lillehammers niende hjemmeseier av ti mulige i årets sesong. LKFK manglet 3-4 av spillerne som har startet de siste kampene, og slapp til flere debutanter utover i kampen.

Stampesletta 23. september 2019: Lillehammer KFK - Brumunddal 2-1 (2-1)

Mål LKFK: Erle Lunde (35), Ingrid Høiland (45)

Med tre spillere fra forrige startellever bortreist på skoletur var det et litt spent og svært ungt LKFK som marsjerte inn på Stampa foran ca. 150 engasjerte tilskuere mandag kveld. Motstander Brumunddal skapte trøbbel for LKFK i vårkampen, og var en tøff utfordring.

Kampen var relativt jevn i første omgang. LKFK var spillemessig et lite hakk foran og kom til flere innlegg fra Ragnhild Haukåen på høyre back, men uten uttelling. Brumunddal var periodevis tøffe i presset og stresset hjemmelaget. Det var også bortelaget som fant nettmaskene først etter en overgang på sin venstre kant, der ballen ble pent spilt tilbake på 18 meter for skudd på direkten. Keeper Marthe Mæhlum måtte gi en retur, og der var Brumunddals gode spiss Matilde Sjølie våkent frampå.

Lillehammers spisser fikk umiddelbart beskjed om å bytte side, og Erle Lunde ble minuttet senere spilt fram på høyre side av en småsjuk 20-årsjubilant Eline Bones. Avslutningen fra Lunde gikk høyt og rett på keeper, som glapp den i mål til 1-1.

2-1-scoringen like før pause var av det vakre slaget. Ingrid Høiland satte fart inn i boksen, spilte vegg med Maria Toftaker, og styrte sikkert ballen i mål nede ved stanga.

Andre omgang ble en skikkelig kraftprøve. Brumunddal gikk offensivt ut, og LKFK ble spilt litt passive de første 15 minuttene. Et unntak var den 15-årige debutanten Frøya Knox, som ble byttet inn i pausen, og jobbet knallhardt på topp. Brumunddal hadde flere avslutninger og innlegg, men uten uttelling. Lillehammers største sjanse kom etter et frispark fra Aurora Andberg i det 64. minutt, der keeper ga en farlig retur, som Brumunddal fikk ryddet unna.

Ved siden av en meget solid midtstopper Idun Meren, fikk venstreback Ingunn Tofthagen (16) fikk sin første kamp fra start og løp til krampa tok henne etter 70 minutter. Inn kom Hulda Bergh Gabrielsen (17), som hadde stilt opp på kort varsel, og dermed ble den 10. spilleren fra 2002-årgangen til å debutere på A-laget.

Trener Vetle Nerem var aktiv på sidelinjen, og satte inn Vilde Nøben Presthegge som ekstra midtstopper i sluttminuttene. Det så ut til å skape trygghet bakover, og la grunnlaget for at hjemmelaget også skapte farlige overganger i sluttminuttene, før de kunne juble for seier og innfridd målsetting for sesongen.

Laget: Marthe Mæhlum, Ragnhild Haukåen, Astri Runde, Idun Meren, Ingunn Tofthagen, Aurora Andberg, Ingrid Høiland, Amanda Tofthagen, Maria Toftaker, Eline Bones, Erle Lunde

Innbyttere: Frøya Knox, Julia Waalen, Ylva Tremoen, Hulda Gabrielsen, Vilde Nøbben Presthegge