Ung&Sterk og Mandagstrening med Friskis&Svettis!

Ung&Sterk er et treningstilbud fra Friskis&Svettis til utøvere mellom 13 og 16 år som ønsker å holde seg i aktivitet uten konkurranse, eller som et tilskudd i den andre treningen sin. Mandagstreningen er for de som da er eldre enn 16 år, men som ønsker et tilsvarende tilbud.

UNG&STERK:

Det er et treningstilbud fra Friskis&Svettis til utøvere mellom 13 og 16 år som ønsker å holde seg i aktivitet uten konkurranse, eller som et tilskudd i den andre treningen sin. Jeg vil gjerne ha et samarbeid med andre idrettslag for å gi deres medlemmer et mer variert treningstilbud. Hensikten er også å skape miljøer på tvers av idretter, og jobbe med å forebygge skader. Vi ser at de som trener allsidig er de som holder seg mest skadefri. Vi ser også at unge som ikke er tilknyttet annet idrettslag er med og det er bra! Timen er åpen for alle i denne aldersgruppen.

Vi tilbyr denne timen en dag i uken - onsdager kl. 17.00-18.00. Oppstart høstsesong er uke 41. Vårt bidrag til fysisk aktivitet for de unge tilbys kun tilsvarende medlemskontingenten i Friskis&Svettis som er 150,- i året. Denne betaler alle i vår forening for den gir oss forsikring når vi trener.

Treningen tilrettelegges på deltakernes nivå ved å justere belastning og tempo. Vi kjører sirkeltrening og øvelsene er lagt opp til å få opp grunnstyrken, utføre med god teknikk og virke skadeforebyggende -altså bruk av allsidige og funksjonelle øvelser. Øvelsene byttes gjerne ut en gang imellom både for å gi andre og flere utfordringer og for å få variasjon i treningen. De unge krever større variasjon og vi tilbyr også gjerne andre treningsformer som f. eks. Yoga og Flex for å utfordre bevegelighet og det å kunne finne roen.

Aktivitetene skal være inkluderende. Deltakerne skal kjenne at de mestrer dette.

Vi ønsker å få frem bevegelsesgleden, så vi prøver å legge inn morsomme øvelser (gjerne par-øvelser) slik at treningen kommer som en bonus.

MANDAGSTRENINGEN:

Varighet 1 1/2 time, start 18.30-20.00. Oppstart høstsesong uke 36, 2.september. Dette er en sirkeltrening med 12 øvelser som kjøres 3 runder. Det gis alternativer til de fleste øvelser med tanke på hvor tung og lett du kan få den til å bli. Vi bruker litt forskjellig utstyr: vektstang, benker, bosuballer/balansebrett, strikk, sklimatter, baller med mer. Dette for å gi større utfordringer, men også skape variasjon i øvelsene.

Vi jobber i grupper. Vi bruker musikk som drivkraft og indikator på når vi skal skifte øvelse. Til slutt har vi 15 minutter med intervaller der kondisjon er fokus. Den er det valgfritt å være med på - man kan altså gå når styrketreningen er unnagjort. Vi avslutter økten med en god uttøying.

En god, effektiv, energisk og morsom trening - sammen med masse hyggelige mennesker!

Hvis du ønsker mer informasjon om Ung&Sterk eller Mandagstreningen kan du kontakte Friskis & Svettis her