3. div: Lillehammer slått 1-3 av effektive Elverum

Lillehammer hadde ballen mye og presset i lange perioder. Elverum var effektive og rutinerte, og straffet hjemmelaget i tordenværet.

Stampesletta 6. juni 2019: Lillehammer KFK - Elverum 1-3 (0-1)

Mål LKFK: Aurora Andberg (90).

Lillehammer hadde troen på å slå tilbake på hjemmebane etter kampen mot Raufoss 2 for få dager siden. Laget var tvunget til å gjøre flere utskiftninger, særlig offensivt, på grunn av skader. I første omgang styrte Lillehammer spillet og kom til en rekke cornere, frispark, innlegg og skudd fra distanse. Dessverre ble det mye nesten, da trykket inn i 16-meteren ble for lite. I stedet fikk Elverum en gratismulighet etter bom bak hos Lillehammer. Den ble utnyttet, og Elverum kunne gå til pause med 0-1.

Etter pause kom Lillehammer på banen med ny optimisme. Elverum fikk en ny gratissjanse, som keeper Beate Engeli reddet til corner. Lillehammer fortsatte å male på, og etter en times spill ble et innkast fracAstri Runde headet videre inn i feltet. Vilma Tollefsrud fikk ballen på volley på 7 meter, og skuddet gikk i tverrligger. Så fikk en enslig Elverumsing ballen i mellomrommet etter balltap på midten hos LKFK. Alene mot to stoppere fikk hun med seg ballen inn i feltet, og trillet inn 0-2. Dette så ut til å gi Elverum nye krefter, og etter en corner fikk de prikke inn 0-3 på et skudd oppe i høyre kryss.

Lillehammer ristet etter hvert av seg skuffelsen og maktet en liten sluttspurt, og fikk til slutt en fortjent redusering da Aurora Andberg fikk godt treff med venstre fra 17 meter og ballen havnet i motsatt kryss. En annen 2002-modell, Frida Hole, fikk sin A-lagsdebut som innbytter i 2. omgang.

Trener Vetle Nerem måtte konstatere at laget ikke maktet å utnytte fordelen i banespillet. Elverum viste rutine foran begge mål og fikk marginene med seg mot et ungt LKFK. Mest skuffet var treneren over at laget ikke maktet å holde trykket opp etter den andre scoringen. "Vi vet jo at vi kan komme tilbake i slike matcher, men i dag mista vi litt trua. Ja - vi mangler noen spillere i dag, men likevel var det fortsatt muligheter på 0-2." sa han.

Laget: Beate Engelien, Ragnhild Haukåen, Astri Runde, Vilde Nøbben Presthegge, Alexandra Bakke, Idun Meren, Aurora Andberg, Vilma Tollefsrud, Mina Bankerud, Amalie Rød, Sanna Sylliåsen

Innbyttere: Amanda Tofthagen, Lena Sylliåsen, Frida Hole, Vilde Eliassen

Neste kamp for A-laget er mandag 10. juni kl 20 hjemme mot Vind/Vardal/Gjøvik-Lyn.