3. div: Lillehammer tapte mot sterkt Raufoss 2

Topp mot bunn i 3. divisjon på Nammo mandag kveld, men lagoppstillingene avslørte at dette ville bli en real utfordring for Lillehammers A-lag. Raufoss hadde bestemt seg for å starte poengsankingen for sitt andrelag og stilte fra start med fem spillere som spilte kamp for topplaget i 2. divisjon i helgen. Som referanse viste kampen at det fortsatt er en del å jobbe med om LKFK skal opp på godt 2. divisjonsnivå.

Nammo stadion 3. juni 2019: Raufoss 2 - Lillehammer KFK 3-1 (1-0)

Raufoss satte ikke uventet et visst trykk fra start og fikk uttelling allerede etter 4 minutter, på et høyt langskudd like under tverrligger, etter brudd i midtbaneleddet. Hjemmelaget fortsatte å sette periodevis høyt tempo og kom til noen muligheter, men Lillehammer var slett ikke ufarlige. Amalie Rød hadde et skudd i tverrligger, og en opplagt Ragnhild Haukåen på høyre back kom til mange gode innlegg utover i omgangen.

Håpet i andre omgang var at Lillehammer ville orke å holde tempo oppe lenge. I stedet fikk laget skader på begge spissene, og slet etter hvert med å etablere offensivt spill mot temposterke og fysisk sterke totninger. Unntaket var da Aurora Andberg spilte fram Sanna Sylliåsen, ca 20 minutter før slutt, men det gode skuddet gikk like over. I stedet kunne Raufoss juble for både 2-0 og 3-0. Sanna Sylliåsen reduserte til 3-1 i sluttminuttene.

Trener Vetle Nerem måtte innse at det etter hvert ble nivåforskjell opp til denne versjonen av Raufoss 2, som vant kampen fortjent. "Jentene viste god innstilling og innsats, men vi møter et lag med mange gode spillere, og sliter i perioder med tempoet deres. I andre omgang blir vi også litt utålmodige og stressa med ball."

Lillehammerjentene regrupperer og lader om til neste kamp - mot Elverum på Stampesletta torsdag 6. juni.

Laget: Beate Engeli, Ragnhild Haukåen, Astrid Runde, Vilde Eliassen, Alexandra Bakke, Aurora Andberg, Amalie Rød, Vilma Tollefsrud, Mina Bankerud, Eline Bones, Juliane Jordhøy

Innbyttere: Sanna Sylliåsen, Vilde Nøbben Presthegge, Lena Sylliåsen, Idun Meren