3. div: Seier i toppkampen mot Storhamar

Keeper Beate Engeli ble den store forskjellen mellom lagene da Lillehammer vant sin sjette strake seier i 3. divisjon. Storhamar la i første omgang høyt press på hjemmelaget, som løftet seg utover omgangen, var effektive og kunne gå til pause med ledelse 2-0.

Stampesletta 28. mai 2019: Lillehammer KFK - Storhamar 3-1 (2-0)

Mål LKFK: Mina Bankerud (30), Lena Sylliåsen (32), Vilma Tollefsrud (65)
Mål SIL: Nora Larsen (51)

LKFK hadde planer om å gå aggressivt ut fra start, men som sist lagene møttes var det Storhamar som fikk satt høyt press i medvinden i første omgang. Storhamar fikk flere farlige overganger og fikk avsluttet to ganger ganske alene mot keeper, som heldigvis sto godt plassert og reddet. Storhamar hadde også en heading like utenfor etter dødball før LKFK fikk løftet spillet sitt. Etter et par halvfarlige tilløp, kom Ragnhild Haukåen fram på høyre kant, slo inn mot Sanna Sylliåsen, som satte ballen i stolpen. På returen var igjen Mina Bankerud våken, og det sto 1-0. Like etter kom motsatt back, Lena Sylliåsen, seg fram med god fart på venstre og sendte av gårde et høyt skudd, som snek seg over en keeper på halvdistanse. Storhamar var nær redusering før pause på en ny overgang, men keeper kom på ballen og den ble så feiet unna på strek. 2-0 til pause var godt betalt for hjemmelaget.

Andre omgang var ikke gammel før Storhamar fikk en overgang etter LKFK frispark, vant to dueller og kom tre mot en mot et LKFK som ikke kom raskt nok tilbake. Skuddet fra 18 meter ble denne gang løftet kontrollert over keeper. Ny spenning, men Storhamar klarte ikke sette samme press som i første omgang. Vilma Tollefsrud fikk etter en times spill en skuddmulighet fra 18 meter, traff ikke all verden, men ballen spratt rett foran keeper som glapp den inn. 3-1, og kampen var i praksis avgjort.

Trener Vetle Nerem var fornøyd med seieren og poengene, på en spillemessig ikke alt for god dag for det unge LKFK-laget. "Vi slipper billig unna før pause, særlig de første 20 minuttene, og må takke Beate for at vi ikke slipper inn mål. Spillemessig var det en del å gå på.", avslutter han.

Laget: Beate Engeli, Ragnhild Haukåen, Astri Runde, Vilde Nøbben Presthegge, Lena Sylliåsen, Aurora Andberg, Amalie Rød, Vilma Tollefsrud, Mina Bankerud, Sanna Sylliåsen, Juliane Jordhøy

Innbyttere: Idun Meren, Eline Bones, Alexandra Bakke