3. div: Øyfrid med fire mål i avskjedskampen

Hjemmelaget Lunner ga LKFK god motstand i hele 1. omgang og starten av 2. omgang. De var aggressive og hadde flyttet sentrale spillere lenger frem på banen enn i møtet på Stampa for et par uker siden. Første omgang var derfor ganske intens, og Lillehammer fikk aldri etablert et veldig godt spill. På tross av det skapte vi flere gode og store målsjanser og burde tatt en solid ledelse allerede ved pause. Øyfrid Sørumshaugen satte utlikningen til 1-1 i første omgang, og avsluttet sine tre år i blått med ytterligere tre i andre.

Frøystad kunstgress 23. mai 2019: Lunner - LKFK 1-7 (1-1)

Mål LKFK: Øyfrid Sørumshaugen (25, 68, 73, 92), Mina Bankerud (57), Amalie Rød (67), Sanna Sylliåsen (89).

"Fin kunstgressbane, nye og flotte klubblokaler, positive jenter, engasjert trener, lett yr og 10-12 grader skapte gode betingelser for fotball på Lunner torsdag kveld", forteller assistenttrener Sigurd Tremoen.

Andre omgang startet som den første, men her tok Lillehammer raskt over mye av banespillet og etter 1-2 på MIna Bankeruds heading etter corner i det 57. minutt var det bare ett lag på banen. Bortelaget økte balltempoet, fikk frem backene, produserte en rekke målsjanser og hadde en spiss som satte sjansene hun fikk i mål.

10 min senere 1-2 setter Amalie Rød ballen kontrollert i mål. Øyfrid Sørumshaugen ekspederte to fine stikkere fra Sanna Sylliåsen i mål, før sistnevnte ble lei av målgivende og tok saken i egne hender fra 20 meter. Øyfrid Sørumshaugen fastsatte sluttresultatet til 7-1 med en god avslutning i hjørnet fra 20 meter. En sterk og fortjent seier etter en meget solid og underholdende 2.omgang.

Lillehammer hadde forfall fra fem A-lagsspillere i denne kampen på grunn av eksamen og skader, og hadde med spillere fra J15, J17 og Rekrutt, som alle bidro positivt. Maria Toftaker (J15) og Vilde Nøbben Presthegge (Rekrutt) fikk sin debut i 3. divisjon for LKFK.

Hovedtrener Vetle Simensen Nerem var fornøyd med laget og full av lovord om toppscoreren etter avskjeden: "Øyfrid har hatt en viktig rolle i gruppa. Etter sommeren i fjor ble det en veldig ung stamme i A-laget, og det å ha rollemodeller som Øyfrid i en sånn gruppe er uvurderlig. Hun er referansen på nivået for de yngre spillerne, det hun setter standarden på treninger og kamper. Hun gir 100% hver eneste gang hun går ut på banen og er et godt forbilde både på og utenfor banen."

LKFK: Beate Engeli, Ragnhild Haukåen, Astri Runde, Vilde Eliassen, Lena Sylliåsen, Idun Meren, Amalie Rød, Juliane Jordhøy, Mina Bankerud, Eline Bones, Øyfrid Sørumshaugen

Innbyttere: Sanna Sylliåsen, Alexandra Bakke, Maria Toftaker, Vilde Nøbben Presthegge