A-laget vant klart over Lunner

Stampesletta 6. mai 2019: Lillehammer KFK - Lunner 6-1 (2-0)

Lillehammer hadde bestemt seg for å ta tak i kampen fra start og gikk aggressivt ut i den GDTV-sendte kampen mot Lunner. LKFK vant de fleste duellene i medvinden – men ble litt utålmodige med den siste pasningen, slik at de store sjansene uteble. Etter 35 minutter fikk Øyfrid Sørumshaugen en flikk i bakrom fra Amalie Rød. 1-0 alene med keeper. Tre minutter før pause ble Juliane Jordhøy spilt gjennom av Mina Bankerud, rundet keeper og trillet inn 2-0.

I andre omgang var vi litt spente på om kampbildet ville bli annerledes og at bortelaget ville overta presset med vind i ryggen. Men det motsatte skjedde. Pasningsspillet og fremfor alt løpene begge veier i denne omgangen var meget bra, og uttellingen kom. Første mål i omgangen ved Mina Bankerud på retur med hodet etter at Aurora Andberg skjøt frispark i tverrligger. Lunner reduserte på et frispark oppunder tverrligger etter 73 minutter – det eneste målet debutantkeeper Marthe Mæhlum måtte se bak seg. Liten bekymret rynke i pannen på trenerne, men igjen svarte LKFK. Både 1,2 og 3 ganger. 4-1: kjempeangrep og ditto scoring fra Øyfrid Sørumshaugen etter assist av debutantinnbytter Erle Lunde, så Amalie Rød med skudd nede i høyre hjørne fra 17 meter (assist Eline Bones), og til sist Mina Bankerud på ny retur, denne etter skudd fra Eline Bones.

Trener Vetle Nerem var meget fornøyd med mye etter kampen, ikke minst måten laget står hele kampen ut og holder intensitet og tempo oppe. «Årsbeste», var dommen.

LKFK XI: Marthe Mæhlum - Ragnhild Haukåen, Astri Runde, Vilde Eliassen, Lena Sylliåsen – Aurora Andberg, Vilma Tollefsrud, Amalie Rød, Mina Bankerud – Øyfrid Sørumshaugen, Juliane Jordhøy (c) .

Innbyttere: Amanda Tofthagen, Helene Østrem, Erle Lunde, Eline Bones