Lillehammer KFK

Om klubben

Om klubben
RELATERTE DOKUMENTER
Styrereferater
VEDLEGG
Vis fil Lovnorm for LillehammerKFK.pdf

Styret i LKFK 2019 består av:

LederIngunn Rønningen Klevenleder@lkfk.no
NestlederAslak Rundear@thallaug.no
Styremedlem - markedThomas Lundtlu@s1g.no
Styremedlem - arrangementLaila Øyberglaila.oyberg@hotmail.com
Styremedlem

Varamedlem

Klubbens vedtekter ble vedtatt på årsmøtet 21. mars 2018, og ligger som vedlegg.


Historie

Lillehammer Kvinnefotballklubb 1987 – 2015

Lillehammer Kvinnefotballklubb (LKFK) er en ung klubb. Klubben ble stiftet 11.11 1987, og var et resultat av sammenslåing mellom damelagene til Gata FK og Vingar IL. Sjøl om klubben er ung i fotballsammenheng var klubben en av Norges første (5) rene fotballklubber for kvinner.

De første årene var naturlig nok viet det å skape en solid plattform for jentefotballen i Lillehammer. Økonomien sto sentralt, men også det å bygge opp en organisasjon som kunne bringe klubben videre.

Den første tiden var det ingen selvfølge at jentene fikk benytte de samme banene som guttene. Jentene ble ofte henvist til de dårligste banene. I dag er heldigvis dette ikke noe tema lenger i Lillehammer kommune, men det ble sendt mange brev til kommunen på begynnelsen av 90-tallet rundt tema.

Økonomien de første årene var anstrengt, men i 1994 var klubben gjeldfri. Siden den gang har økonomien vært sunn, og i dag er klubben en av de mest veldrevne i Indre Østland Fotballkrets.

Medlemmene i styret har naturlig nok variert mye. Jan Erik Andresen var klubben første styreleder. I de første årene var mange av spillerne også med i styret. Jan Egil Storlien tok over som leder etter Andresen. I 1994 tok Anne Berit Vollan over som leder for klubben og satt i 17 år. I 2015 ansatte LKFK en daglig leder i 50% stilling. Både daglig leder og styreleder er per dags dato jenter på 25 og 20 år.

Rekrutteringen til klubben har variert. De første årene var det ikke mulig å stille med lag i alle aldersklasser. I 1990 hadde for første gang klubben lillejentelag, som det het den gang. Siden den gang har klubben vokst, og i sesongen 2015 stilte de med hele 33 lag, som er den største i klubbens historie. Klubben har langt over 300 aktive jenter som spilte fotball i klubben på alle nivåer.

Sportslig sett har LKFK aldri vært noen toppklubb. Bredden har alltid vært prioritert. Nå er det vanskelig å sammenligne divisjonsmessig når de sportslige prestasjonene skal nevnes. Klubben startet i 1988 med to damelag, begge i 5. divisjon. Siden den gang har det skjedd mye med seriesystemet for kvinnefotball i Norge. Nå er kvinnefotballen organisert med en toppserie, en 1. divisjon og fire avdelinger i 2. divisjon. Tidligere var det to avdelinger i 1. divisjon og åtte avdelinger i 2. divisjon, så spissingen mot toppen har vært stor de siste årene. I 2009 endte LKFK på andreplass i 2. divisjon, og spilte kvalik om opprykk til 1. divisjon, som endte med tap. A-laget spiller i dag i 3. divisjon.

Flere av klubbens lag har siden oppstarten sikret seg mange KM-mesterskap, og diplomene har fått sin plass på veggene i klubbhuset på Stampesletta. Klubbhuset er også fylt opp av pokaler, etter lagene sine triumfer i turneringer og kretsserier.

Selv om LKFK alltid har vært en breddeklubb har klubben fostret landslagsspillere. Anita Rapp, som nå er ansatt i NFF, er en av dem. Et godt spørsmål i sportsquiz sammenheng er hvem som er olympisk mester i fotball fra Lillehammer. Anita hadde mange år på landslaget, og spilte også fast på Asker når de var det ledende laget i Norge. Ellen Scheel Aalbu ble kåret til VMs beste spiller i under mesterskapet i Kina i 1991. Hun har også EM og VM-gull. I 1996 spilte hun kamper for LKFK, som den gang var i 3. divisjon.

Bettina Langlo Jevne er den siste spilleren fra klubben som har spilt med flagget på brystet. Hun var på vei mot en lysende landslagskarriere etter flere kamper på de yngre landslagene, men dessverre har alvorlige skader stoppet utviklingen hennes de siste årene.

Turneringer er alltid moro. Også LKFKs spillere har deltatt i masse cuper – både i Norge og Skandinavia. Lag har deltatt på både Norway Cup og Gothia Cup, men har de siste årene deltatt på Dana cup i Danmark. I 11er fotballen er det småjentelaget (J14) fra 1993 som har klubbrekorden da de gikk helt til kvartfinalen. Gossen vant kampen 1-0, men brukte for mange overårige. LKFK la inn protest, men som ble avvist. Året etterpå var reglene om bruk av overårige spillere forandret, så noe godt kom det ut av protesten.

I 1994 deltok et lag fra klubben for første gang i en cup utenfor Norge. Småjentelaget kom seg til sluttspillet i Gothia Cup i Sverige, men tapte åttendedelsfinalen mot svenske Lödde. I 1996 ble klubbens jentelag (J16) plukket ut til å være med på innmarsjen i Gothia Cup.

37.000 tilskuere satt på tribunen på Ullevi da laget entret banen til enorm applaus. Jentelaget vant sin pulje, men ble slått ut i 16-delsfinalen. I 1997 deltok jentelaget i Dana Cup i Danmark, og ble slått ut av et amerikansk lag i 8-delesfinalen. Klubbens yngre lag har siden deltatt i mange forskjellige cuper, og, og møtt lag fra alle kanter av verden.

Klubben har alltid gjort seg bemerket i lokale turneringer. Mosseturneringen rett etter nyttår har i alle år vært klubbens sosiale tur på vinterstid. De siste årene har LKFK stilt med flest lag i turneringen og i år var det rundt 200 spillere, trener og ledere med i Moss.

Også på dommersiden har LKFK gjort seg bemerket. Klubben stilte med egen trio på en herrekamp i IØFK i 2001, et historisk øyeblikk for klubben og kretsen. Lene Vollan, Kristin Mikkelsen og Carita Vårvang skrev seg inn i historiebøkene med å dømme seniorkampen mellom Ringebu-Fåvang og Follebu i 3. divisjon. Klubbens ledende dommer i flere år, Lene Vollan, var også med i talentgruppen til NFF. Hun har dømt tre yngre landskamper, og var også i trioen som dømte finalen i Norway Cup i mellom et lag fra Brasil og Kina i 2000.

Lillehammer-cup har utviklet seg til å bli Norges største inneturnering for fotball med 240 påmeldte lag i 2010. LKFK startet opp cupen i 1998 med 80 lag. I dag arrangerer de cupen i samarbeid med LFK, og cupen er blitt en solid inntekstkilde for klubben.

LKFK har også vært arrangør av en kvinnelandskamp i fotball mellom Italia og Norge på Stampesletta 16. mai 1995. Klubbens lillejenter fikk æren av å marsjere inn sammen med blant annet Linda Medalen og Bente Nordby, som spilte på landslaget den gang.

Hvert år arrangerer klubben egen fotballskole på Stampesletta i samarbeid med Tine. Fotballskolen varer fem dager, og starter rett etter at skoleferien starter. 150 jenter i alderen 7- til 14 år deltok på skolen i 2009.

Lillehammer KFK er vennskapsklubb med Arsenal Ladies i London, som blant annet har spilt mesterligafinalen. Lag fra klubbens akademi har flere ganger deltatt i Lillehammer-cup, og spillerne har vært innkvartert hos klubbens spillere på samme aldersnivå. I 2010 ble en av Danmarks største klubber - Skovlunde - vennskapsklubb.

Lillehammer Kvinnefotballklubb - stiftet 2.11.1987
Besøksadresse: Klubbhuset på Stampesletta
Postnr/Sted: 2603 Lillehammer
Epostadresse: d
agligleder@lkfk.no
Tilbakemeldinger eller forslag til forbedringer av våre nettsider sendes til terje.tollefsrud@visma.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift